DHA Hunt track

Vill du hjälpa till att utveckla DHA Hunt track?
En världsunik bana i hjärtat av Dalarna.

Sista tävlingslöpet med Barcos Fancy Cat's Fanpage i DHA's Höstjakten. Tyvärr träffade en pil ett träd och det blev nockningsfel med sista pilen. I övrigt är jag nöjd och vi hade toppenskoj på den roligaste beridna bågskyttebanan to date! :) Vi landade tillslut på en fjärdeplacering; 0,75 poäng från en bronsmedalj och 3 poäng från vinsten!

Posted by Sabrina Rosa Maria on Sunday, 20 September 2015


Det var under 2012 som Dalecarlian Horse Adventures och BSK Siljanspilen byggde DHA Hunt track eller Skogsjaktbanan som genast fick stor uppmärksamhet utomlands.  DHA började med beridet bågskytte på allvar under 2012 och ville genast hitta en utmaning för både häst och ryttare som skiljde sig från de traditionella rakbanorna man tävlar på i både Sverige och världen. BSK Siljanspilen har funnits sen 1964 och har flera framgångar inom vanligt bågskytte. Bland annat vann Lennart Hed SM 2002 i jakt och Julia Hed vann två guld och ett silver i junior SM 2012, sen har framgångarna bara fortsatt. Eldsjälarna pratade med kommunen och sen så satte byggandet igång! Kombinationen visade sig bli oslagbar.

Tankarna snurrar, hästen frustar, adrenalinet är på topp just i det ögonblicket då du ger startkommandot. Det var precis så vi kände, första gången vi red igenom den cirka 1 km långa banan i de djupa skogarna strax utanför Rättvik.
  Det är en unik bana utan barriärer (skjutgator) i kuperad skogsterräng och den inbringar därför den ultimata utmaningen för både häst och ryttare. "Rider du inte" din häst, kan den lika gärna springa rakt ut i skogen och det här tankesättet har fått igång en väldigt bra diskussion i den Beridna bågskyttevärlden.. Galopperar gör man på ungefär tre och en halv minut och det gäller att hålla sig till den idealtiden för att inte få tidsavdrag.. du får alltså inte rida för fort och du får inte rida för sakta.

Två tävlingar har skapats på banan som får omvärlden att blicka mot Dalarna. Det är på självaste midsommarafton som Sveriges mesta tävling i Beridet bågskytte äger rum - DHA Hunt track Cup och i september får man prova sin lycka i Höstjakten. Att rida på  DHA Hunt track gör att du förbättrar dig inom din vanliga disciplin är det många som kan vittna om vid det här laget.

DHA Hunt track Cup

Missa inte: Sveriges största internationella tävling i Beridet bågskytte på Midsommarafton!

Hitta hit!


GPS
WGS84: N 60° 53.8398', E 15° 9.525'
Decimal: 60.8973, 15.1588

Höstjakten

Från Rättvik: Väg 301 mot Furudal, sväng vänster mitt emot Dalafrakt "Kalkverket".

Vi samarbetar med Bågar och Pilar, Sveriges bästa bågskyttehandlare
sedan 1975 och vi kör 4-fjädrat!