Stockholm Norra - för planerade kursdatum, se kalendern nedan

Fyra mittuppslag i novembernumret av tidningen Lucky Rider (5/2017)! Ett varmt tack till Åsa Wikberg som både skrev och fotade reportaget. Fyra mittuppslag i novembernumret av tidningen Lucky Rider (5/2017)! Ett varmt tack till Åsa Wikberg som både skrev och fotade reportaget.

Hör du till dem som ännu inte har provat den snabbt växande sporten Beridet bågskytte? Eller hör du kanske till dem, som har börjat men vill utvecklas vidare? En gång i månaden finns möjlighet att i det ombonade ridhuset på Helgåby Stuteri i Märsta, endast 20 min från Arlanda, göra just allt detta! Och du kan göra det med egen häst eller genom att hyra häst. Vi samarbetar med Bågar och Pilar och du får möjlighet att köpa ett startpaket med pilbåge och pilar till ett av marknadens bästa pris.

Helgåby Stuteri ligger endast 20 min med bil från Arlanda. Vägbeskrivning: Från Stockholm mot Uppsala, tag av mot Arlanda, Tag av väg 273 och kör mot Almunge, sväng vänster vid t-korsning, sväng höger, Vid snabbköpet i Lunda, mot Gottröra. Kör ca 5 km, håll vänster då vägen delar sig vid skylten Närtuna. Kör ytterligare ca 2 km, så ligger Gården på vänster sida vid skylt Granby. Helgåby ägs och drivs av familjen Kastengren, länk till Helgåbys hemsida.

Det här kan vi erbjuda:

introduktionskurs

Nu har du möjlighet att gå introduktions kursen i Beridet bågskytte även i Stockholm! Introduktionskursen är på 3 timmar och du får en grundlig genomgång, där vi börjar från marken för att sedan sätta oss till häst och prova i valfri gångart. Vi håller med pilbåge och pilar.

nybörjargrupp

Är ni ett kompisgäng eller ett stall som vill prova något nytt? Då är våra nybrjargrupper något för er! Till dessa behöver du inte någon tidigare erfarenhet. Undervisningen anpassas på individnivå och du kan delta med egen häst eller hyra och vi håller med utrustning!

fortsättningsgrupp

Vi erbjuder fortsättningsgrupper i Beridet bågskytte för er som har skaffat er grunderna i Beridet bågskytte, antingen hos oss - eller hos någon annan! Undervisningen anpassas på individnivå och du kan delta med egen häst eller hyra och vi håller med utrustning!

Anläggningen:

Ridhus

Helgåby Stuteri har ett stort och ljust ridhus.

Utomhusbanor

Helgåby har också flera roliga utebanor:

- en doserad rundbana på 800 m
- en rakbana på 750 m
- samt en träningsslinga på 1.800 m

Beridet bågskytte är sporten för hela familjen! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet och du tar allt i din egen takt.


KALENDER STOCKHOLM NORRA 2018:
 
Signa upp er på eventet nedan för att inte missa den senaste infon! Glöm inte heller att anmäla er via anmälningsblanketten till höger.
 

 

Vad får du lära dig?:
(Introduktionskurserna har minst 3 ekipage och max 6 per gång)
 

• Vi utbildar dig och din häst i Beridet bågskytte
• Vi går igenom två tekniker för att hitta den tekniken som passar dig bäst
• Vi tränar positionering och balans
• Vi går igenom teknik och taktik på olika banor
• Vi tittar på olika pilbågar och pilar
• Vi går igenom bettlös ridning för de som är nyfikna

Anmäl intresse här!

Betalning sker senast 7 dagar före kursstart, anmälan är bindande.  Det finns ett begränsat antal hästar att hyra, först till kvarn på dessa platser!