Vi står för ett hästhumant tänk

Beridet bågskytte är för oss en träningsform som sätter allt på sin spets. Du kan inte hålla i tyglarna på din häst, så du måste träna in andra kommandon som sits, röst och vikthjälper. Beridet bågskytte är för oss en träningsform som sätter allt på sin spets. Du kan inte hålla i tyglarna på din häst, så du måste träna in andra kommandon som sits, röst och vikthjälper.

I Beridet bågskytte rider man i galopp samtidigt som man ska skicka iväg en eller flera pilar mot ett eller flera mål. Det kräver förstås enorm träning men vi människor kan snabbt lära oss att bli duktiga på själva skyttet.

Nyckeln till att nå framgång är hästen och därför ligger vårt fokus just på hästträningen, en träning som ekipage inom alla discipliner kan ha nytta av! Vi står för ett hästhumant tänk där hästen ska vara förberedd för sin uppgift, inte bara fysiskt och tekniskt utan även mentalt.

Vi kom i kontakt med Beridet bågskytte genom tornerspelet och använde det i showerna för att höja dem redan 2006. Men det skulle dröja ända tills 2012 tills vi började träna på allvar. Vi kände snart att vi ville ha en större utmaning än de vanliga rakbanorna som användes och byggde därför samma år en jaktbana i skogen för instinktivt skytte från hästryggen tillsammans med BK Siljanspilen. På den finns inte några avspärrningsband och hästen måste kunna reglera både tempo och vägar endast med sits och röst. Detta ställer högre krav på både hästen och hästmannaskapet och har därför startat en väldigt bra diskussion både i Sverige och utomlands, där banan har fått stor uppmärksamhet.

Under 2017 var vi med i TV 1 gång, i radio 2 gånger, i tidningen 10 gånger, vi deltog i 1 mässa, utbildade 117 personer inom Beridet bågskytte från 3 olika länder, vi deltog i 5 tävlingar, vi arrangerade 1 nationell tävling och 2 klubbmästerskap och vi var med på 21 shower inför totalt 40.000 personer.
 

Numera jobbar vi också ideellt som tränare i BK Siljanspilen och har varit verksamma som instruktörer i Beridet bågskytte sedan 2012. Idag är det ca 4-500 utövare av sporten och i augusti 2016 hade vi introducerat över 250 personer av dem. Från den 1 januari 2016 är Beridet bågskytte även en officiell gren inom Svenska Bågskytteförbundet så det är en spännande framtid vi går till mötes! Välkommen på tåget.
 

Kurser och Lägerutbud 2018:

introduktionskurs

hunt track - FUllbokat

helgkurser - FUllbokat

läger

Amazonskolan

Veckoelev - Fullbokat

Vi samarbetar med Bågar och Pilar,
Sveriges bästa bågskyttehandlare sedan 1975 och vi kör 4-fjädrat!