Hästvän

Vi tillämpar H3-metoden och här kan du läsa mer om den!

Drömmer du om att någon dag ha en egen häst? Saknar du en egen hästvän, men har varken tid eller råd att binda dig vid ett ägarskap? Att ha en egen vän att gosa med, rida och utvecklas tillsammans med är oerhört givande och berikande.

Vi erbjuder nu våra kunder möjlighet att hyra en häst månadsvis under vår lågsäsong oktober-april för att ha den ”som sin egen” under på förhand överenskomna veckodagar. Som ”låtsashästägare” har du fri tillgång till stallet (under överenskomna dagar) för att umgås med din hästvän, slappna av, lära känna din hästvän närmare eller göra gemensamma utflykter och tillsammans njuta av den vackra naturen till fots eller ridande. Att jobba från marken eller rida på någon av våra banor är också möjligt, eller varför inte boka någon lektion med oss för en tilläggskostnad?

Bokning av Hästvän


Priset varierar beroende på, hur ofta du vill besöka oss, och om du vill delta i stallsysslor eller inte.

Vid besök 1 gång i veckan är månadshyran 750 kr
Vid besök 2 ggr i veckan är månadshyran 1.250 kr

Priset innefattar en hästvän inklusive hästens utrustning och utrymmen.

Din skyldighet är att ta hand om hästvännen så gott du kan, som om det vore din egen häst. Vid de tre första besöken hjälper vi vid behov till, men tanken är att du ska kunna vistas i stallet självständigt. Efter det tredje besöket tillkommer en liten avgift för eventuell undervisning eller handledning. Om hyrestagaren är minderårig, måste målsman godkänna överenskommelsen.