VD har ordet!

Allt är föränderligt, människor, känslor, platser, ja även dåliga dagar. Och det gäller att komma ihåg det, när morgondagen känns oviss! skriver DHA's VD. Foto: Zahlo Allt är föränderligt, människor, känslor, platser, ja även dåliga dagar. Och det gäller att komma ihåg det, när morgondagen känns oviss! skriver DHA's VD. Foto: Zahlo

Årets sista skälvande dagar är här och vi har åter igen skrivit ett kapitel i en 365 dagar lång bok som handlar om vår passion hästträning och Beridet bågskytte. Men det är också ett kapitel, som till stor del behandlar frågan om att resa sig upp igen efter ett fall.

Tankesättet om att resa sig upp igen efter ett fall, är faktiskt ursrungligen hämtat från det Japanska  talesättet "nana korobi ya oki", som bokstavligen betyder "sju fall och åtta resa sig." Meningen är naturligtvis, att det spelar ingen roll hur många gånger du faller, du har alltid ett val att resa dig upp eller vara kvar där du är när det händer. Ofta har vi en inneboende överlevnadsinstinkt som inte ger oss något annat val, än att fortsätta i situationer när livet är tufft, men det är lätt att falla för att ta på sig stora offerallen när man upplever att man själv misslyckats. Och när man väl har iklätt sig en offerroll, är det lätt att dra till sig mer negativ energi i form av dåliga kontakter och dåliga erfarenheter.

Väljer man däremot att resa sig och att fortätta ha sitt fokus framåt, får det motsatt verkan. Det blir en massa hårt jobb, men man drar i stället till sig positiva energier och positiva erfarenheter på vägen. Att få ha våra stora barn hemma på gården igen under året, har varit en stor ynnest! Inget som är självklart när de en gång flugit ur boet - och vi har njutit av varenda sekund. Det har definitivt hjälpt till, att vara en av de stora framgångsfaktorerna på övriga plan för oss under år 2018. Barnen och våra vänner, uppmuntrar och tror på oss i vått och torrt!

En bra mental coach som påminner en om att inte tappa fokus när omvärlden försöker, har också visat sig vara ovärderligt. I vårt fall har han hetat Jörgen Bond och är enligt vår mening, Sveriges absolut bästa tankestrateg. Att få ta ett VM-silver i det första total-VM som någonsin anordnats och dessutom på lånad häst endast några få poäng efter Polske Wojtek Osiecki, är naturligtvis en av de stora händelserna för Team DHA i år, för vägen dit sedan vintern 2016, har varit allt annat än lätt! Det kan Jörgen Bond intyga. Mats blev bäste Svenske senior totalt på VM i Ungern i juli och att han även fick coacha sin elev till ett totalt juniorsilver på samma plats var nästan overkligt. En månad senare blev det dessutom ett SM-guld på Barcos Fancy Cat! I båda fallen, i favoritgrenen Polsk jaktbana.

Vi har fått den stora förmånen att presentera fler lovande Beridna bågskyttar på den internationella marknaden via vårt ideella arbete i den lokala bågskytteklubben Siljanspilen, och ännu en gång den stora äran att representera det Arabiska fullblodet med Jeenial ox på Sweden International Horse Show, Sveriges största hästfest. Denna gången med bågskyttetid inne på stora arenan inför 82.000 personer på läktaren!

Allt är föränderligt, människor, känslor, platser, ja även dåliga dagar. Och det gäller att komma ihåg det, när morgondagen känns oviss, att tillståndet inte är permanent, och det definierar inte på något sätt vem du är. Så välj att fortsätta, för allt och alla som har en mening och ett värde för dig, i ditt liv.

Ett varmt tack till alla er som vi fått möjligheten att träffa, träna och utbilda under 2018!
 

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år önskar hela Team DHA genom

Ylwa Woxmark,
VD

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar