En fantastisk vecka på Hamlet-slottet!

Vi har haft en fantastisk vecka tillsammans med Team DHA och Rytterkompagniet på Hamlet-slottet i Danmark! Foto: Heidi Vineke Vi har haft en fantastisk vecka tillsammans med Team DHA och Rytterkompagniet på Hamlet-slottet i Danmark! Foto: Heidi Vineke
"Att vara eller inte vara, det är frågan!" Dessa bevingade ord kommer från William Shakespeare's pjäs Hamlet, och den utspelar sig där vi tillbringat den senaste veckan - på Kronborgs Slot i Danmark!
 
Slottet är Europas mest betydande renässansslott och är skyddat på Unescos världsarvslista. Förra året fick vi den stora förmånen att bli inbjudna att jobba med Rytterkompagniet för att levandegöra slottet under renässansfestivalen vecka 41. I år blev vi otroligt glada, att vi fick återkomma!

Veckan som varit har vi suttit fyra timmar i sadeln varje dag, och vi behöver nog inte berätta att det är en väldigt speciell känsla att få skrida omkring på sina vackra springare i en sådan här miljö! Dagarna blir långa, men i år hade vi tre fantastiska medhjälpare med oss i Karolina, Daniel och Johan som såg till att våra hästar fick den bästa omvårdnad man kan tänka sig. Vi hade dessutom väldigt roligt ihop! Åter igen fick våra Alter Egon Philippe D`Arpajon (Ylwa) - elev till Kungens jaktmästare Johan Stålkofta (Mats). två gånger dagligen visa sina ansträngningar att se till att hovet fick kvällsmat. Till vår hjälp hade vi den eminente berättaren Alexander från Action Art, som även översatte till Danska! Alltid ett sant nöje att arbeta med Tina Robinson's folk.

Torsdagkvällen var liksom föregående år, festkväll i Dansk anda och Mats förärades uppdraget att sjunga Hästens skål på Danska! Maten var som vanligt fantastisk och stämningen uppsluppen, det blev nervkittlande uppträdanden såväl som skrattkrampsframkallande. Vi ler med varmt hjärta tillbaka på veckan på Kronborg, och som alltid känner vi oss väldigt välkomna i Rytterkompagniets sällskap som kännetecknas av mycket skratt och god gemenskap. Ett varmt tack till er alla, framför allt våra medhjälpare och våra kollegor för en fantastisk vecka på Hamlet-slottet! Till Slawomir och Katarina för att vi fick bo så Kungligt, till er på hemmaplan som roddat gården och djuren under tiden. Till Caroline på CM Ranch som fixade supersnygga hintertyg! Sist men inte minst också ett stort och varmt tack till Heidi Vineke och Per Brix på Teamtrainer för förtroendet. Vi kommer gärna igen!

Bilder från veckan på Kronborgs Slot, kan du se här!

 
 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-