VM i Beridet bågskytte i Ungern!

Att få möjligheten att representera sitt land i ett Världsmästerskap är väldigt stort, speciellt i ett land som Ungern, med starka och urgamla traditioner i Beridet bågskytte. Foto: Genie Images Att få möjligheten att representera sitt land i ett Världsmästerskap är väldigt stort, speciellt i ett land som Ungern, med starka och urgamla traditioner i Beridet bågskytte. Foto: Genie Images

Hur ska man kunna beskriva ett Världsmästerskap i bara några ord? Det går inte! Vi lämnade Ungern tidigt måndag morgon denna veckan och vi har fortfarande inte riktigt förstått vad som hände vid den där magiska platsen vid foten av berget Pilis i Pomáz, berget som sägs ha övernaturliga krafter.

Att få möjligheten att representera sitt land i ett Världsmästerskap är väldigt stort, speciellt i ett land som Ungern, med starka och urgamla traditioner i Beridet bågskytte. Sporten är så mycket större där, ungefär som hockey i Canada, och på bästa sändningstid kunde vi se halvtimmes långa referat dagligen på den stora tv-kanalen Digi-tv. Du kan titta på några av tv-inslagen här:

Invigningen
Finalerna

Upplevelsen har varit överväldigande, det har varit väldigt roligt att träffa tidigare bekantskaper och att skapa nya vänskapsband. Jag (Ylwa) är så obeskrivligt stolt över vår bågskytteklubbs prestationer, något som vi definitivt inte hade räknat med att kunna genomföra bland den här skaran av rutinerade Beridna bågskyttar. BK Siljanspilen, där vi arbetar ideellt som coahcer och hästtränare, kom hem med inte mindre än fyra VM-medaljer! Junior VM-guld för Marcus Hjortsberg i Koreansk gren och Polsk jaktbana, som gjorde att han till slut även knep det totala Junior VM-silvret! Och ett VM-silver i Polsk jaktbana med Mats! Mats blev också bäste placerade Svensk bland seniorerna och slutade på en 15:e plats!

Ett varmt tack till våra teamkamrater, till Christoph Némethy och IHAA, International Horseback Archery Alliance för att ni gjort den här drömmen sann, till alla medtävlande, till Margit som hjälpt oss att hitta lägenheten vi bott i samt som tålmodigt försett oss med länkar från Ungersk tv, till Gabi som tog med oss på underbart hälsobad innan vi återvände till Sverige, till hästägarna Laura Mlandoniczki/Cigle Kosár och Németh Pákolicz Tamás för att vi fick rida era fantastiska hästar, till Anna, Tommy och Viktor, för allt teamarbete bakom framgångarna, och naturligtvis för ert underbara sällskap! Till Benny - det var för dig våra pilar flög och det kändes som att du var med oss hela tiden.. Till Marcus och Mats, för att ni är ni! Så obeskrivligt stolt över er!

Tack BK Siljanspilen, alla närvarande och icke närvarande som gjort detta möjligt för oss! Tack J.Bond, nu börjar det ge resultat! Tack Ungern, vi ses igen.

Våra egna bilder och filmklipp från VM hittar ni på Siljanspilens Facebooksida
Resultaten från VM' kvaltävlingar hittar ni här
Resultaten från VM finalerna hittar ni här
 

Se Finalen i Polsk jaktbana:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter