Tävlingsläger på hemmaplan!

Hästar behöver samma förberedelser som du, även mentalt! Detta synsätt hade deltagarna på tävlingslägret gemensamt förutom att de ville förbättra sina resultat på tävlingsbanan. Foto: cyroo.se Hästar behöver samma förberedelser som du, även mentalt! Detta synsätt hade deltagarna på tävlingslägret gemensamt förutom att de ville förbättra sina resultat på tävlingsbanan. Foto: cyroo.se

Vårt första ridläger i Beridet bågskytte på hemmaplan detta året blev passande nog ett tävlingsläger! Det var några riktigt lovande team som vi fick förmånen att coacha och hjälpa under tre dagar, alla med ett gemensamt synsätt: Hästen är nyckeln till din framgång, och den behöver samma förberedelser som du.

Första dagen hade vi materialgenomgång och tittade på våra olika mål med de här dagarna. Vi tränade Koreansk bana och hade lokal-tv på besök som fimade och gjorde intervjuer! Runt midnatt blev det en joggingtur för deltagarna, men då hade vi instruktörer redan dragit ner rullgardinen.

Den andra dagen levde och andades vi Ungersk bana, där var och en fick en förståelse för vikten av att lägga upp en plan och att följa den för att kunna prestera optimalt. Planen måste vara anpassad efter hästens och ryttarens förutsättningar. Vi avslutade den andra dagen med att rida en Postal match i Ungersk gren, där Marcus Hjortsberg och Bad Like My Dad knep hem segern före Mimmi Fagrell/Love och Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat. Katarina Kock som också red Barcos Fancy Cat fick pris för Bästa prestation, hon har tagit ett uppehåll i skyttet, men gjorde ett väldigt fint framträdande under Postal matchen, där det skiljde endast 2 poäng mellan plats fyra och plats två. Vi hade också en skritt/travklass och den vann Moa Ollas på Ulbasse före Nelly Kallin på Zero Dreams Eye Catcher. Moa knep även pris för Bästa prestation. 

Den tredje och sista dagen blev regnig, och efter ett kort ridpass på förmiddagen där vi tränade Beridet fältskytte (banor utan barriärer), tog vi en välkommen teoristund för trötta kroppar i soffan i vardagsrummet på Ollasgården. Dagarna blev långa, ingen var i säng förrän tidigast midnatt, något som är fullt möjligt dessa få, fantastiska och ljusa sommarmånader vi har den här tiden på året. Vi vill skicka ett varmt tack till alla er som vi fick förmånen att jobba med de här tre dagarna, vi är grymt stolta över er allihop, och vi spår en lysande framtid för er på tävlingsbanorna framöver. Med det hästtänket och det fantastiska skyttet som ni samtliga besitter, kan det inte bli annat än bäst.

På vår Facebooksida kan du se bilder från lägret!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter