Sommarläger i Finland!

Årets tema med EMAC, Equestrian Martial Arts Club i Finland var förberedelser av hästarna för Horseback Field Archery, eller Beridet fältskytte. Foto: cyroo.se Årets tema med EMAC, Equestrian Martial Arts Club i Finland var förberedelser av hästarna för Horseback Field Archery, eller Beridet fältskytte. Foto: cyroo.se

Så blev det då dags för vårt årliga besök på basen i Finland och som vanligt samordnades det tillsammans med EMAC, Equestrian Martial Arts Club!

Denna gången tre dagar fyllda med spännande aktiviteter med häst, där vi också fick prova på att slåss med tung käpp och kasta kniv. Inte helt lätt, men väldigt roligt!

Temat för året var förberedelser av hästarna för Horseback Field Archery, eller Beridet fältskytte dvs banor utan avspärrningar! I Beridet fältskytte är banorna inte så stora, men man rider i olika mönster och skjuter på mål i olika riktningar, och det kräver naturligtvis att man kan styra sin häst och anpassa farten. Vi tror att detta är framtiden inom Beridet bågskytte, för vartefter folk blir duktigare på att skjuta, så måste ridningen till, för att sporten skall utvecklas. Det är också så nära som man kan komma hur det var på den tiden det begav sig! 

Finland visade sig från sin allra bästa sida, det blev en väldigt varm helg, teamen var duktiga och det var väldigt roligt att vara på plats igen. Tero och Marjo skämde bort oss med god mat och sköna sängar och vi började längta tillbaka redan när det var dags att borda färjan.

Vill du veta mer om Beridet fältskytte, så ska du följa den här sidan!

Bilder och filmklipp från årets sommarläger, hittar du på vår Facebooksida.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter