En hejdundrande comeback för Gärdsjöspelen!

Gärdsjöspen gjorde i helgen en hejdundrande comeback i Dalecarlian Knights regi och kommer tillbaka den 24-26 maj 2019! Foto: DT Gärdsjöspen gjorde i helgen en hejdundrande comeback i Dalecarlian Knights regi och kommer tillbaka den 24-26 maj 2019! Foto: DT
Alltihop började 2013 när vi gifte oss och samlade ihop våra kamrater inom medeltidssvängen!

Resulatet blev en historisk marknad, ett skådespel mellan saga och verklighet vi döpte till Gärdsjöspelen, med syfte att slå ett slag för en levande landsbygd och väcka intresset för vår fantastiska historia. Den blev på kort tid väldigt folkkär och fortsatte 2014 och 2015, men det var få som jobbade med den och det blev naturligtvis väldigt tungt. Så - det fick bli en oundviklig paus på två år, där många efterfrågade marknaden och i år återuppstod den alltså, med den ideella föreningen Dalecarlian Knights vid rodret och oss åter igen som projektledare!

En nyhet för i år, var att vi flyttade marknaden en månad tidigare, när arrangörerna för Leksands Medeltidsmarknad påannonserade att de inte tänkte köra vidare, så kontaktade vi dem och frågade om vi "fick ta över datumet." Sista helgen i maj är betydligt mer vädersäkrat än sista helgen i juni, som vi tidigare hade - något som vi också blivit väl medvetna om genom åren. Detta gjorde, att vi inte kunde disponera böndernas fält som tidigare agerat parkering, då de inte hunnit slå än, och fick lägga alltihop på vår egen mark, flytta tornerspelsbanan och "bygga om", men det blev till syvende och sist en väldig bra lösning!

En annan nyhet för året, var att vi hade en marknadsbuss som gick skytteltrafik mellan Resecentrum och Gärdsjöspelen via Knektplatsen, som en möjlighet för icke bilburna att ta sig till marknaden. På programmet stod förutom Riddarspel med Dalecarlian Knights Amazoner och Riddare, de väl beresta världsartisterna Stunt team Ukrainian Cossacks, som i showformat demonstrerade hur man tog sig undan fienden. Mycket uppskattat av publiken!

Den viktigaste nyheten, som kanske inte syntes så mycket, men som gjorde en ofantlig skillnad för oss, var att Dalecarlian Knights inte har varit någon sittande styrelse och arrangör. Vi har haft en otrolig uppbackning av dem och en väldigt bra arbetsfördelning i föreningen. Stor cred till er alla!

Sent i går kväll, beslutade en enig styrelse i Dalecarlian Knights, att kampen för en levande landsbygd fortsätter och att spelen återuppstår den 24-26 maj 2019. Mer information hittar du på Gärdsjöspelens hemsida!
 
loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter