Första lägret för säsongen var på Kalvefalls!

Första lägret för säsongen hölls på vår fjärde bas i Sverige: Kalvefalls gård och det blev verkligen en riktig toppenhelg! Foto: cyroo.se Första lägret för säsongen hölls på vår fjärde bas i Sverige: Kalvefalls gård och det blev verkligen en riktig toppenhelg! Foto: cyroo.se
Helgen bjöd inte bara på fantastiskt sommarväder, marknadsbygge inför Gärdsjöspelen och delagande med kontroll i Rättviksjakten på hemmaplan, vi drog också igång lägersäsongen genom att hålla det allra första lägret på vår fjärde bas i Sverige; Kalvefalls gård utanför Linköping!

Det var ett glatt och förväntansfullt gäng som hade samlats på fredagskvällen på Kalvefalls egna gårdskorg för att bli tilldelade sina rum samt inmundiga fantastisk hemlagad mat och törstsläckande drycker, och det är ingen överdrift att alla slocknade mätta och belåtna.

Lördagens morgon bjöd på teori om H3-metoden och markträning där de blivande beridna bågskyttarna fick möjlighet att prova några olika skjuttekniker för att känna efter vilken som passade just dem bäst. Efter lunchen bekantade vi oss med hästarna och visade hur vi tränar in nya hästar i sporten. Alla fick prova att skjuta från hästryggen i skritt denna dagen och vi fokuserade på att få hästarna lugna och trygga, att få iväg pilarna, inte riktigt på var de hamnade.

Det händer dock alltid något med både hästar och ryttare efter en god natts sömn, denna gången inget undantag. Allt faller på plats och söndagens förmiddag inleddes med att samtliga sköt väldigt bra, även i rörelse. Det blev lite repetition av lördagens tekniker och sen så tog vi oss upp på hästryggen igen. Kalvefalls hade fått säsongens första föl några dagar innan och den lille gick i en hage bredvid ridbanan. Detta blev en stor magnet för Jalle och Barco, som var med, båda grabbarna har ju egna avkommor (Jalle 10 st och Barco 1) och det tyckes som att faderskänslorna väcktes till liv igen. De kunde inte slita sig från fölisen!

Efter lunchen var det dags att prova på att rida och skjuta på en längre rakbana och som alltid när man har roligt, försvinner tiden alldeles för fort. Vi tackade av de sju deltagarna i den svaga sommarbrisen på verandan utanför gårdskrogen och så var det dags för oss alla att packa ihop och bege oss hemåt. Förhoppningsvis med massor av mersmak!

Vi vill skicka ett varmt tack till alla duktiga ekipage vi fick möjligheten att arbeta med i helgen och ett extra tack till Olle och Åsa på Kalvefalls gård för fantastiskt fin service i oerhört naturskön miljö! En exra krydda blev födelsedagsfirandet för Mats på lördagskvällen (som var en överraskning), där Olle hade skapat en morotstårta utan socker och plockat liljekonvaljer, samt hedrade födelsedagsbarnet med en visa. Alla rätt på den!

Nu laddar vi om för Gärdsjöspelen, som går av stapeln till helgen på vår mark, och där välkomnar vi er till en historisk marknad mellan saga och verklighet, där man förutom en massa spännande aktivieter, tjänster och produkter på marknaden, har möjlighet att se Ukrainska Kosacker och historien om "Brynja Prövardotter!"

Bilder från helgen hitar du här!


 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter