Året avslutades precis som det började - i Sthlm!

Två nya grupper och flera nya enskilda elever fick avsluta våra sista träningar i Stockholm för detta året! Foto: cyroo.se Två nya grupper och flera nya enskilda elever fick avsluta våra sista träningar i Stockholm för detta året! Foto: cyroo.se

Årets sista jobb aslutades precis som det började, i Stockholm! Vi fick denna gången förmånen att träffa två helt nya grupper som vi tog på vägen ner till Stadsberga, vår Stockholmsbas belägen vid Årsta slott. Ett härligt gäng med nya bekantskaper, föhoppningsvis inte den sista gången vi träffar dem!

Efter den 4 januari släpper vi tiderna för vårterminen i Stockholm och upplägget kommer att bli detsamma som vi kört på prov under hösten och som slagit väl ut. Introduktionskurserna har sin givna plats på schemat - de är på tre timmar och de kan man gå även om man inte har någon erfarenhet vare sig av hästar eller bågskytte. Sen så är det ett stort intresse för fortsättningsgrupperna i olika konstellationer! Vi har valt, att köra dem i små grupper om max 5 ekipage per gång och det är blandade åldrar där vissa har med sig egna hästar och andra väljer att hyra häst på plats.

Vad händer under 2018 med sporten Beridet bågskytte? Den 1 januari 2016 blev sporten en officiell gren inom Svenska Bågskytte Förbundet och sedan dess så har arbetet påbörjats med att bit för bit försöka införliva den i redan fungerande regelverk med hänsyn till att detta också nu skall innefatta djur och djurskydd. En sådan punkt är, frågan om tävlingsveterinär. Alla nya hästsporter går in under klassificeringen högrisk, dvs tävlingsveterinär närvarande 100%. Vad skulle detta göra med sporten som ju fortfarande är relativt liten? Jo, det skulle bli oerhört höga startavgifter för de tävlande, så nu skall det beslutas om man kan sänka sporten till en lägre klassificering. Den 22 juni 2016 beviljade Jordbruksverket dispens från kravet på tävlingsveterinär vid ungersk, koreansk och polsk gren i det Beridna bågskyttet, och dispensen gäller till och med den 30 september 2018. Detta innebär, att vi under denna tidsperioden får tävla utan att tävlingsveterinär är närvanande.

Vi tror, att kravet på bra banor, kompletta anläggningar samt kunniga (och tillgängliga) tränare kommer att fortsätta att öka med antalet utövare som kommer in i sporten, oavsett om det är ideella organisationer eller privata aktörer, men att hästen även fortsättningsvis kommer att vara den viktigaste framgångsfaktorn till att göra bra resultat.

Imorgon är en ny blank sida på en ny 365 sidor lång bok. Det gäller att vi alla fyller den med bra innehåll! Vi ses 2018.
 

loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter