Vilken vecka!

Det var såklart en mäktig känsla att få rida omkring inne på den stora arenan på Friends under Sweden International Horse Show! Foto: Hästfocus Det var såklart en mäktig känsla att få rida omkring inne på den stora arenan på Friends under Sweden International Horse Show! Foto: Hästfocus
Så har vi varit på Friends och det är nog med största sannolikhet det största evenemang som vi har deltagit i! Vi anlände redan på tisdagen för att vara med på repetitionerna i den stora arenan inför julparaden och 100 deltagande hästar. Repetitionerna gick bra från första början och en stor eloge till alla inblandade att ingen olycka hände - det i sig är ju helt fantastiskt!

Första gången vi fick rida runt själva inne på arenan var Jeenial jättetaggad. Men som vanligt när det är skarpt läge, så vet han vad som gäller. Vår stora kväll var på torsdagen under invigningen, då vi skulle visa upp det Arabiska Fullblodet, men det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss. Det gick omkring en massa fälttävlansfolk på banan och detta gjorde att vi inte kunde skjuta pilbåge, utan i stället fick rida runt och glänsa i strålkastarens sken. Jeenial hade inte fått möjligheten att se banan innan, men ändå så uppförde han sig exemplariskt och gjorde lugnt vad Ylwa bad honom om. Därmed blev ju syftet ändå uppfyllt - att visa att Araben är lugn och trygg i stressade situationer med hög musik och mycket publik. Varje kväll deltog vi sedan i den stora julparaden inne på stora arenan och under fredagen-söndagen fick vi chans att visa upp Beridet bågskytte i mässpaddocken, vilket var väldigt roligt! Mycket folk och många som var nyfikna och ställde frågor efteråt, om både rasen och sporten. Vi satt också en hel del i Svenska Arab Häst Föreningens monter och knöt många nya och roliga kontakter!

Veckan på Friends och Sweden International Horse Show var intensiv men gick väldigt fort! Vi är oerhört tacksamma och stolta över att ha fått möjligheten att vara med och ändra den allmänna uppfattningen om det Arabiska Fullblodet som ras. Både Jeenial och TS Fantastica, som var årets monterhäst och mötte allt folk på stallbacken, skötte sig alldeles utmärkt! De har båda bevisat, att Araben inte bara är oerhört vacker att se på, den är trygg och stabil i stressade situationer och den litar blint på sina människor. Ett varmt tack till Martina och Madeleine på Svenska Arab Häst Föreningen samt till Petra på Svenska Hästavels Förbundet för förtroendet och för all hjälp och stöttning under veckan! Samt såklart till alla våra stallkamrater i showstallet, det var väldigt härlig stämning hos oss alla dagar. Vi kommer gärna igen!

På vår Mediasida kan du hitta var vi synts under året!
 
IMG_1349 IMG_1352 IMG_1365 IMG_1382 IMG_1357 IMG_1387 IMG_1396 IMG_1341 IMG_1351 IMG_1342 IMG_1343 IMG_1092 IMG_1096 IMG_1364 IMG_1363 IMG_1372 IMG_1373 IMG_1370 IMG_1371 IMG_1392 IMG_1389 IMG_1380 IMG_1378 IMG_1113 IMG_1117 IMG_1400 IMG_1377 IMG_1414 IMG_1391 IMG_1409

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter

Team Jeenial ox tackar för denna gången!

Foto: Therese Hûbner

Ett varmt tack till våra samarbetspartners: