Hästlov och teorivecka!

Årets tema på teoriveckan var Hästsportens mångfald mer för fler enligt idrottslyftet och vi fick förmånen att ha en clinic i Beridet bågskytte hos Söderköpings Ryttarsällskap! Foto; SRS Årets tema på teoriveckan var Hästsportens mångfald mer för fler enligt idrottslyftet och vi fick förmånen att ha en clinic i Beridet bågskytte hos Söderköpings Ryttarsällskap! Foto; SRS

Höstlov blir naturligtvis hästlov i hästfamiljer och samtidigt kör ridskolorna i hela Sverige teoriveckan! Vad innebär då detta? Jo, de anordnar en rad spännande aktiviteter för sina medlemmar som naturligtvis är graits för dem att delta i. Årets tema var Hästsportens mångfald - mer för fler enligt Idrottslyftet.

Vi brukar bli inbjudna till någon ridskola varje år, vilket vi tycker är jätteroligt! Turen hade denna gången kommit till Söderköpings Ryttarsällskap, som ville ha en tvåtimmars clinic i Beridet bågskytte, vilket är vanligast att vi förevisar. Under två timmar visar vi hur vi förbereder både oss och hästarna för sporten och medlemmarna får även möjlighet att prova på hur det är att skjuta med ryttarbågar, vilket brukar vara väldigt populärt. Den roligaste punkten på clinicen är dock, när vi får jobba med en av ridskolans hästar, någon som de har valt ut och som vi aldrig har träffat förut. Vi vet inget om hästen, utan för kort bakgrundsinformation på plats. Detta ger oss möjlighet att visa hur H3-metoden fungerar och hur snabbt det går att få tillit av en helt okänd häst om man först har modet att visa hästen tillit.

Även denna gången gick det väldigt bra och ridskolehästen Deksters fick prova på hur det var att bli invänjd bågskyttehäst. Clinicen avslutades med att pilar avfyrades från Deksters när Mats satt på och han var jätteduktig! Förhoppningsvis ger besöket också några fler medlemmar till den lokala bågskytteföreningen IK Österviking.

Vi skickar ett varmt tack till alla som kom och lyssnade på oss, och vill du att vi kommer till din ridskola under teoriveckan nästa år, kontakta oss redan nu så att du är säker på att vi inte redan är uppbokade!

Här kan man se bilder från clinicen!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter