Fantastisk vecka på Kronborgs Slots renässansfestival!

Kronborg Slots Renässansfestival bjöd på sex väldigt händelserika dagar i en helt fantastisk miljö tillsammans med underbara teamkamrater! Foto: Hannes Furia. Kronborg Slots Renässansfestival bjöd på sex väldigt händelserika dagar i en helt fantastisk miljö tillsammans med underbara teamkamrater! Foto: Hannes Furia.

För ungefär ett år sedan, fick vi en förfrågan från Teamtrainer i Danmark om vi skulle vara intresserade av att delta på en stor renässansfestival i mitten på oktober detta året!  Vår uppgift var, att visa upp Beridet bågskytte på ett historiskt vis. I sex dagar skulle vi tillsammans med Rytterkompagniet i Teamtrainer, göra det anrika Kronborgs Slot från 1420-talet (också kallat "Hamlet-slottet" då William Shakespeare förlade handlingen just till denna plats i den mytomspunna pjäsen) till ett levande museum från 1658. Självklart så antog vi utmaningen!

Det blev sex väldigt händelserika dagar i en helt fantastisk miljö tillsammans med underbara teamkamrater. Vi satt till häst fyra timmar om dagen och förutom våra två shower i Beridet bågskytte vid den norra muren, så ryckte Mats och Barco in som motspelare en gång om dagen till Bartosz Gadziomski, professionell stuntman och skådespelare, i hans show där han förevisade Husarernas olika stridstekniker till häst! Vi fick också hjälp av proffsaktörer till våra shower, som hjälpte oss att översätta svenskan och engelska till danskan, då det var många barn i publiken. Man kunde se oss paradera med hästarna genom marknadsområdet flera gånger om dagen och vi fick även tillgång till att rida omkring inne på slottsgården. Det är en speciell känsla att få möjlighet att vara på sådana här historiska platser och vi blev mycket väl omhändertagna av alla vi mötte. På torsdagskvällen bjöds det på gille med suveränt god mat och underhållning i form av talangfulla musikanter och eldkonstnärer. Det Beridna bågskyttet blev ett väldigt lyckat inslag och vi uppskattar att runt 4.000 personer besökte våra shower under veckan!

Vårt totala intryck av festivalen är: Mycket hög kvalitet på ridningen bland samtliga deltagare, god mat, fantastiska arbetskamrater - allt snyggt och proffsigt förpackat i en riktig sagomiljö. Tänk om alla slott kunde få bli sådana här levande museum! Då skulle vi ha många barn som blev intresserade av vår historia.

Ett varmt tack skickar vi till hela gänget under renässansfestivalen på Kronborgs Slot 2017 och ett extra stort tack till Rytterkompagniet i Teamtrainer för förtroendet!  Vi kommer gärna tillbaka nästa år.

Bilder från Kronborg kan man kika på här.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter