Att få vara en del av något riktigt stort!

Stort grattis till Danmark, som i helgen inte bara stiftade en landsomfattande förening för Beridet bågskytte, de fick också sin allra första Mästare i 14-åriga Charlotte Bleijerveld/Rainbow Stort grattis till Danmark, som i helgen inte bara stiftade en landsomfattande förening för Beridet bågskytte, de fick också sin allra första Mästare i 14-åriga Charlotte Bleijerveld/Rainbow

I oktober förra året invigde vi en fast bas i Kristianstad i Skåne hos ÅB Horse Event! Närheten till Danmark gjorde att vi hoppades på, att detta möjligtvis skulle hjälpa oss att få kontakt med likasinnade i Danmark. Redan på Öppet hus fick vi våra första kontakter och vi hade bara hunnit vara där i någon månad, då vi hade våra första kurs för två danska tjejer. Sedan var bollen i rullning!

I helgen jobbade vi i Danmark för allra första gången! Vi blev i ett tidigt stadium involverade i uppstartandet av en Dansk landsförening för Beridet bågskytte i och med planeringen av deras första mästerskap i sporten. Vid Ulvsborg historisk værksted i helgen höll vi vår första kurs i Beridet bågskytte i Danmark och fick även den stora äran att närvara vid det möte som stiftade deras förening, en förening som också har gått med i IHAA, International Horseback Archery Alliance. Ulvsborg var också platsen, där de fick kora sin allra första Danska Mästare i HBADK OSHEE CUP, nämligen 14-åriga Charlotte Bleijerveld och hennes häst Rainbow! Vi brukar säga, att om dina drömmar inte skrämmer dig, så är de inte stora nog. Det var många drömmar som uppfylldes under denna helgen! Det finns inget i världen som är så otroligt tillfredsställande som att se andra lyckas.

Ett varmt tack från oss på DHA till Magnus Andersen och Pella Sofia Persson på ÅB Horse Event, för att vi har fått starta upp en bas hos er! Den kvalitet vi tillsammans kan leverera, har gjort detta möljigt för oss från första början. Till Patrik Böhme som först initierade kontakten med Heidi Vineke, projektledare för projektgruppen som vi har haft kontakt med under arbetets gång. Det har varit ett otroligt givande och professionellt arbete från början till start! Sedan också förstås till Futte Enevoldsen, för att du tog kontakt med oss och gick en kurs på vår bas hos ÅB Horse Event, där det ena så småningom ledde till det andra. Det har varit en ren, pur glädje för oss att få lära känna er alla i helgen och vi är otroligt stolta över era prestationer! Vi är helt övertygade om, att ni har en mycket ljus framtid framför er inom det Beridna bågskyttet.

Är du nyfiken på Danmarks Beridna Bågskyttar, så kan du hålla dig uppdaterad via deras sida på facebook! 

Vi själva kommer att lägga ut bilder och filmklipp från helgen i Danmark här.

GRATTIS DANMARK! 

Huvudsponsor för Danmarks första Mästerskap i Beridet bågskytte var OSHEE Denmark.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter