H3-tränade hästar i Grand Prix framgångar!

Nyckeln till framgång i Beridet bågskytte, kommer, precis som i andra hästrelaterade sporter, vara en väl tränad häst och helgen visade att H3 är en metod att räkna med framöver. Foto: cyroo.se Nyckeln till framgång i Beridet bågskytte, kommer, precis som i andra hästrelaterade sporter, vara en väl tränad häst och helgen visade att H3 är en metod att räkna med framöver. Foto: cyroo.se
Om vi skulle säga till dig, att all träning är 80% mental och endast 20% teknik och fysik, vad skulle du tänka då? Att om du inte förstår de mentala principerna så är det ingen idé hur mycket du tränar på att bli riktigt duktig? Om vi sedan skulle säga, att din partner hästen också behöver samma träning som du, för att ni ska fungera som ett team, vad skulle du säga?

Vår träningsmetod heter H (upphöjt till) 3, är utvecklad av oss sedan 2006 och står för Horse to Horse, Horse to Human, Human to Horse. Det är en kommunikationsprincip som bygger på att vi ser hästen som en jämlik individ med egna känslor och åsikter. Inom H3 tittar vi alltid i det första steget på hur en häst beter sig med andra hästar, hur kommunicerar den? Är den dominant i en flock? Är det en häst som tycker om att synas, eller är den lite mer tillbakadragen? När vi har konstaterat "Horse to Horse" i det första steget, så går vi vidare och ser hur din häst försöker kommunicera med dig - "Horse to Human". Alla hästar vill kommunicera med oss människor, men vi lyssnar ofta inte, eller har helt enkelt svårt att förstå. Man kan säga, att vi kommer in som tolkar och översätter vad hästen försöker säga i steg två, för att i steg tre "Human to Horse" ge dig verktygen hur du skall prata tillbaka. Låter det knepigt? Fler och fler upptäcker vår metod som ett framgångsverktyg inom alla discipliner inom häst!

I helgen har Grand Prix i Beridet bågskytte etapp 2 avgjorts i Norrtälje utanför Stockholm och där deltog två H3-tränade hästar: Zero Dreams' Eye Catcher ("Zäta")  och Barcos Fancy Cat ("Barco"). Zäta reds av Polska Anna Sterczynska och slutade på en total 5:e placering i sitt första Grand Prix (Koreansk: 5:e, Ungersk: 11:e, Polsk jaktbana: 6:e) och Barco slutade på en total 6:e placering i sitt tredje Grand Prix tillsammans med Mats Woxmark (Koreansk:8:e,  Ungersk: 12:e, Polsk jaktbana: 5:e).

Beridet bågskytte är en ny sport på snabb frammarsch i Sverige och utvecklingen går fort nu! Den viktigaste nyckeln till att nå framgång kommer, precis som i andra hästrelaterade sporter, vara en väl tränad häst och helgen visade, att H3 är en metod att räkna med framöver. Otroligt stolta är vi och tackar både BK Siljanspilen och Familjen Hjortsberg samt GP-team Polen's Anna Sterczynska, Radoslaw Kozuch och Lezek Moniakowski för ett fantastiskt lagarbete och många härliga skratt - det har vait en riktig toppenhelg!
 
loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter