Första tävlingen hemma på över ett år

Ibland är det bra med ett tävlingsuppehåll - man får tid för reflektion och analyserande arbete. Foto: cyroo.se Ibland är det bra med ett tävlingsuppehåll - man får tid för reflektion och analyserande arbete. Foto: cyroo.se

Det har varit väldigt tyst från oss på tävlingsfronten i år och det beror helt enkelt på, att vi inte har fått  tävla. Under tiden har vi i stället fokuserat på att träna och tävla med våra elever utomlands, men det blir ju dock inte på egna hästar.

Beridet bågskytte blev en officiell gren i Svenska Bågskytte Förbundet den 1 januari 2016 och som alla nya sportgrenar som innefattar djur, så måste sporten klassificeras av Jordbruksverket (det har med djurskyddet och djurskyddslagen att göra.) Alla nya sporter går in under högrisk innan Jordbruksverket är färdiga med sitt arbete och det innebär, att en tävlingsveterinär måste vara närvarande hela tiden vid tävling. En tävling pågår normalt i två-tre dagar och man behöver inte vara ett snille i matematik för att förstå, att detta skulle bli väldigt dyrt för en ännu så länge liten sport. Jordbruksverket har därför beviljat dispens för tävling tills klassificeringen är klar mellan perioden 22 juni 2016-30 september 2018 och det Svenska Mästerskapet i Beridet bågskytte kunde därför gå av stapeln i helgen i Norrtälje utanför Stockholm!

För er som inte vet, så är vi också engagerade ideellt som tränare och coacher i bågskytteklubben Siljanspilen och vi hade glädjen att få åka till SM med sju ekipage i år! Bland dessa  sju, var tre juniorer och det blev en väldigt lyckad helg för laget - ni kan läsa om lagets fantastiska prestationer och alla resultaten på Siljanspilens hemsida. För vår egen del så gjorde Barco sin första tävling på väldigt länge och han hjälpte Mats att slå sina personbästan i både Ungersk (9:e plats) och Koreansk gren (5:e plats) vilket gjorde att de slutade på en 8:e plats totalt! Ibland är det bra med ett tävlingsuppehåll - vi människor får tid för reflektion och analyserande arbete. Roligt att notera är, att det läggs ner mer och mer tid på kvalitetsskytte och kvalitetsridning med hästar som håller en jämn och lugn galopp. Hela sex ekipage var över 100p denna gången endast i den Ungerska grenen, att jämföra med runt 50p totalt i båda grenarna 2012 när vi deltog i vårt första SM. Vi har ett otroligt starkt fält med duktiga juniorer som kommer! De nya Svenska Mästarna heter Marcus Hjortsberg/Bad Like My Dad och rider för Siljanspilen. Marcus är endast 14 år gammal och är därmed den yngste mästaren i grenen genom tiderna!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter