KM i Skills at arms med Dalecarlian Knights

Det har tagit tid att få vår Barcos Fancy Cat att hoppa på riktigt! Men vid detta KM:et visade han att han hade fattat galoppen! Foto: Elin Swahn Fhyr Det har tagit tid att få vår Barcos Fancy Cat att hoppa på riktigt! Men vid detta KM:et visade han att han hade fattat galoppen! Foto: Elin Swahn Fhyr
Vi avslutar blogginläggen för 2016 med ett av varje års höjdpunkter - nämligen det årliga Klubb mästerskapet i Mounted skills at arms med Dalecarlian Knights! Detta året - inget undantag.

Till skillnad från förra året, så var det mycket snö och kallt i år, vilket alltid gör det lite extra spännande med vapenhanteringen! Frusna fingrar och snöystra hästar ger lite extra utmanande förutsättningar, men det är lika för alla och stämningen var som vanligt på topp när startfältet samlats vid Furudals ridbana!

Det blev en raflande fight, skulle förra årets segrare El Sid (Mats Woxmark) och Barcos Fancy Cat kunna försvara titeln? De fick nöja sig med en silvermedalj i år, vi har kämpat jättemycket med Barcos hoppning och nu äntligen hoppar han på riktigt! Så inte blev de ledsna för det. Den värdiga vinnaren red sin runda barbacka, vi pratar givetvis om Amaznen Giróna och hennes Evita, stort grattis! Ylwa och Jeenial knep bronset som Lord Wiiltfaahre och fick dessutom pokalen för Best In Show! Full pott för DHA's hästar med andra ord. Ylwa hade stora huvudbryderier innan vilken klädsel hon skulle rida i detta året, men av utslaget att döma så satsade hon helt rätt! Juryns val och glad Jeenial som äntligen fick vara Riddarhäst igen.

Som vanligt hade vi oerhört roligt och alla ekipage var fantastiskt duktiga! Selma och Gigja i tomterött med glitter i svansen blev publikfavoriter och Christer som satt tredje gången på hästryggen fick låna Barco för att prova hur det var att rida skills! Det slutade med att de galopperade i mål! Ett stort och varmt tack Dalecarlian Knights - till Linnéa och till Hästfolk i Furudal, vi fullkomligen älskar att vara på er ridbana, det blir alltid väldigt roliga evenemang när vi är där! Nu tänker vi ta en riktigt skön jul och vi önskar er alla detsamma. Allt gott inför Nya året!

De fantastiska bilderna togs av Elin Swahn Fhyr.
 
loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter