Beridet bågskytte på Riksanläggningen Wången

I helgen hände något historiskt, de första kurserna i en alternativ hästsport hölls på en Riksanläggning, nämligen Wången i Jämtland! Foto: Mikael Sundman och cyroo.se I helgen hände något historiskt, de första kurserna i en alternativ hästsport hölls på en Riksanläggning, nämligen Wången i Jämtland! Foto: Mikael Sundman och cyroo.se

I Sverige finns det tre riksanläggningar inom häst – Flyinge i Skåne, Strömsholm i Västmanland och Wången i Jämtland. Här utbildas morgondagens professionella ledare och tränare inom klassisk hästsport, så i helgen hände något historiskt skulle man kunna säga. De första kurserna i en alternativ hästsport hölls på Wången i Jämtland! Nämligen två kurser i Beridet bågskytte.

Under två år har vi deltagit i två stora utomhusmässor i Jämtland, för två år sedan på Fäviken Game Fair och i år på den nya Västgård Game Fair, då Fäviken lades ner. Detta har väckt nyfikenheten för Beridet bågskytte hos Jämtarna, men framför allt nyfikenheten för den kontakt vi kan visa upp att vi har med våra hästar när vi uppträder i "skarpt läge". På Fäviken Game Fair 2015 var det till exempel många som fick bevittna Barco göra björnprovet och bli Sveriges första björnsäkrade häst!

Vi hade hela 9 hästar och 2 till fots på lördagen, full kurs med andra ord. Under söndagen utfärdades en klass 1 varning av SMHI, vilket innebar att det blev både häst- och manfall, men 1 häst och 5 till fots höll ställningarna, otroligt roligt tycker vi! Ett stort och varmt tack till alla duktiga deltagare och deras hästar för en fantastiskt härlig helg på Wången! Vi kommer tillbaka i maj.

Bilder från helgen hittar man här.
 

Barco gör björnprovet på Fäviken Game Fair 2015.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter