Spökjakten! En ryslig tävling i Beridet bågskytte

Tänk dig vår Hunt track, men att du lägger till en trailbana och lite mounted skills at arms. Då har du plötsligt tävlingen Spökjakten! Foto: cyroo.se Tänk dig vår Hunt track, men att du lägger till en trailbana och lite mounted skills at arms. Då har du plötsligt tävlingen Spökjakten! Foto: cyroo.se
I helgen gjorde vi något väldigt roligt! Det roligaste på mycket länge faktiskt. Vi deltog i en ryslig tävling i Beridet bågskytte som Äppelbo Hästskoj hade anordnat, nämligen Spökjakten!

Tänk dig vår Hunt track bana, men att du lägger till en trailbana och lite mounted skills at arms. Här skulle du skjuta med eldpil, skjuta på flygande spöken och häxor, galoppera igenom portaler med prasslande plastband, hoppa över hinder samtidigt som du skulle nocka på en ny pil för att träffa en slingrande orm och jaga en mogu. Bland annat! Fantasin satte inga gränser på denna bana och det var oerhört svårt men väldigt, väldigt roligt!!! Helgen började med en träningsdag på banan och givetvis utnyttjade vi den möjligheten att vänja hästarna vid alla spöken och andra hemskheter. Jalle tyckte att plastdrapperiet var jobbigast, men efter träningsdagen gick det jättefint. Barco gillade inte hindren som man skulle hoppa över, men så har han heller aldrig varit någon hopphäst och Basse brydde sig inte så mycket bara han fick ha en kompis som gick en bit bakom.

Vi deltog med tre ekipage - Barco och Mats, Jalle och Ylwa samt Basse och Edvin, som för första gången gick en skogsjaktbana på tävling. Barco och Jalle startade i tävlingsklassen, där Barco kom på en delad andraplats och Jalle på en tredjeplats och Basse och Edvin startade i den Öppna klassen, där man fick välja gångart. De var så duktiga och sköt flera mål i trav, Basse tvekade inte en sekund att gå igenom plastdrapperiet trots att vi inte har tränat något sånt på hemmaplan, så de tog hem förstapriset i den Öppna klassen!

Resultat Tävlingsklassen:
1) Mimmi Fagrell och Evita
2) Katarina Kock och Gigja / Mats Woxmark och Barcos Fancy Cat
3) Ylwa Woxmark och Jeenial ox

Resultat Öppna klassen:
1) Edvin Woxmark och Ulbasse
2) Linnéa Holm och Pärla / Mimmi Andersson och Gigja

Resultat Barnklassen:
1) Selma Gyllenvåg och Gigja
2) Tilda Ähdel och Gigja

Priset för Bästa kostym gick till Linnéa Holm och Pärla som satte skräck i omvärlden med en egenhändigt gjord Whitchking of Angmar dräkt och en liten Smaug på släp. Värdiga vinnare!

Vi passade också på att dela ut två priser när alla var samlade, Siljanspilens Beridna Bågskyttars pris som medlemmarna årligen röstar fram: Årets nykomling och Dalecarlian Knights årliga pris för Mest engagerade medlem. I år gick hedersbetygelserna till Mimmi Fagrell och Linnéa Holm, som fick priset för andra året i rad. Ett stort grattis till alla pristagare och duktiga hästar och ett varmt tack till Äppelbo Hästskoj som arrangerade årets roligaste och svåraste tävling i Beridet bågskytte! Vill du se bilder från Spökjakten, kan du kika här!

Vargbilden ovan uppmärksammades av I'm a horseaddict!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter