Beridet bågskytte som NIU-utbildning

Skolverket har godkänt Sveriges första NIU-ansökan i Beridet bågskytte! Foto: cyroo.se Skolverket har godkänt Sveriges första NIU-ansökan i Beridet bågskytte! Foto: cyroo.se

En Nationellt godkänd idrottsutbildning i Beridet bågskytte på gymnasiet, det låter väl riktigt spännande eller hur? Skolverket har godkänt Sveriges första NIU-ansökan i Beridet bågskytte på Stiernhööksgymnaset i Rättvik!

Det finns två varianter av idrottsutbildningar på gymnasial nivå: riksidrottsgymnasier (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Dessa riktar sig till elever som vill kombinera sin gymnasieutbildning med en elitidrottssatsning. Nu kommer det att finnas möjlighet för dem som är intresserade av att utveckla sig inom Beridet bågskytte att söka en speciellt anpassad nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) på Stiernhööksgymnasiet i hjärtat av Dalarna! Närmare bestämt Rättvik.

Stiernhööksgymnasiet har redan idag flera nationella idrottsutbildningar, däribland ridsport med inriktning på hopp, dressyr och fälttävlan, där man har möljighet att träna tre pass i veckan på sin schemalagda skoltid. Det kommer att finnas 12 platser gällande Beridet bågskytte att fördela och nu jobbar vi tillsammans med skolan med att få till en start redan hösten 2017. Mer info kommer under hösten!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter