Beridet bågskytte på Stiernhööksgymnasiet!

Nu har du som går på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik möjlighet att lära dig Beridet bågskytte! Nästa tillfälle är 22 februari. Foto: cyroo.se Nu har du som går på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik möjlighet att lära dig Beridet bågskytte! Nästa tillfälle är 22 februari. Foto: cyroo.se

Beridet bågskytte är en sport på stark frammarsch i Sverige som nu har blivit en officiell gren inom Svenska Bågskytte Förbundet. I Beridet bågskytte rider man i hästens snabbaste gångart galopp samtidigt som man skjuter en eller flera pilar mot ett eller flera mål. Man ska också skjuta i olika riktningar - framåt, sidan, bakåt, uppåt, mot rörliga mål och på "fel" sida om hästen. Det finns olika slags banor - rakbanor 90-180m, fältbanor eller Dalarnas egen specialitet skogsjaktbanan (DHA Hunt track). Det är från början ett strids- och jaktsätt som har utvecklats till en sport och runt om i världen arrangeras flera historiska och rena sportevenemang varje år.

Nu finns möjlighet för dig som går på Stiernhööksgymnasiet att prova på denna härliga sport med din häst! Den 25 januari hade vi den första träningen och nästa träning äger rum måndagen den 22 februari. Kontakta Göran Erlandsson på Stiernhööksgymnasiet eller oss direkt om du är intresserad av att vara med eller vill veta mer!

loading...

Senaste inlägg

Arkiv

Länkar