VD har ordet!

Hårt arbete och fantastisk coachning har gjort vårt bästa år hittills! Foto: Anna Klintasp, DT Hårt arbete och fantastisk coachning har gjort vårt bästa år hittills! Foto: Anna Klintasp, DT
När jag flyttade till Dalarna för fem år sedan tyckte folk i allmänhet att jag var spritt språngande galen. Inte för att jag flyttade hit, utan för att jag lämnade ett välordnat liv och ett välbetalt jobb och gav mig in i något som var helt okänt.
Ja, för mig och Mats var det inte så okänt eftersom vi hade känt varandra väldigt bra under en lång tid, men jag fick ofta höra att "så här kan man inte göra!"  När människor runt omkring en tycker att ens idéer är galna, då krävs det en stor portion tillit till sig själv för att våga ta steget.

Jag tror att den största utmaningen vi människor har i livet, är att komma underfund med vad man vill göra och vem man vill bli. Det är inte vanligt att man stannar upp och faktiskt lyssnar på sin inre röst i karusellen med jobb, låneamorteringar, barnaktiviteter och föreningsliv. I mitt fall "var jag klar" och det fanns ingen annan återvändo än att lyssna på mitt hjärta. Jag hade dessutom den stora förmånen att träffa en livskamrat som helt och fullt delade mina framtidsdrömmar!

Jag har alltid varit rädd för att misslyckas, men när misslyckandet väl kom och man både såg och hörde skadeglädjen hos de som sa "vad var det jag sa", då var det inte farligt längre. För under resans gång kommer man till insikt, att det enda som är ett misslyckande, är att aldrig gå utanför sin egen komfortzon, att inte våga leva.. Det är många saker man lär sig när "man är på botten" och det är mycket som är smärtsamt. Det som gör allra mest ont är, att människor man trodde kände och människor som man litade på, sviker. Men också där, föds det en tacksamhet över att man lär sig vem som är äkta, för det vet man inte på riktigt, förrän man befinner sig "mitt i ett krig."

Man lär sig också, att inte tappa fokus. och att fortsätta att jobba häcken av sig trots att det stormar runt omkring., det kommer nämligen en tidpunkt då allt vänder och den tidpunkten för oss var i år. Vi blev tipsade att söka in till Företagsinkubatorn i slutet på förra året, och vi blev antagna. Företagsinkubatorn har som uppdrag att stödja blivande och befintliga företagare att starta eller utveckla tillväxtföretag som satsar på att växa internationellt bland annat med hjälp av strategi, affärsmodeller, affärsutveckling och coachning. Vår Coach heter Jörgen Bond och han har tillsammans med oss fokuserat på sälj vilket gett resultat. Vi har gjort vårt bästa år hittills!

Så tappa aldrig tron på din egen förmåga, ge aldrig upp din dröm, var inte rädd för att misslyckas, strunta i dem som försöker få dig att känna dig värdelös, omge dig i stället med människor som lyfter dig, gå utanför din komfortzon, jobba häcken av dig och se samtidigt till att ha kul! Det är ingen som säger att det kommer att vara lätt, men det är värt varenda sekund, jag lovar.

Gott Nytt År!
Ylwa och Mats

Det Beridna bågskytteåret genom Mats ögon:

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar