DHA Hunt track, en plats att synas på!

202.000 visningar på ett och ett halvt dygn för videon med Barco på Hunt track! 202.000 visningar på ett och ett halvt dygn för videon med Barco på Hunt track!

För två dagar sedan laddades ett klipp från tävlingen Höstjakten upp på Facebook. I det fyra minuter långa klippet kan man se vår häst Barcos Fancy Cat ta sig igenom banan med ryttaren Sabrina Prichard från Örebro. Höstjakten är en av våra tävlingar som går på DHA Hunt track, den världsberömda skogsjaktbanan för instinktivt skytte till häst belägen i Rättvik! Banan skapades 2012 av oss tillsammans med BSK Siljanspilen i Rättvik och har nått stor internationell uppmärksamhet.

Varför då kan man ju undra? Jo, den innebär ett nytt sätt att tänka. Våra hästar rids utan bett i munnen och de styrs med vikthjälper och röst. Till skillnad från traditionella banor i tävling inom Beridet bågskytte rider man Hunt track utan avspärrningsband, den går i kuperad terräng i skogen och ställer därmed högre krav på både häst och ryttare. Det har skapat en väldigt bra diskussion i både Sverige och utomlands!

Just nu, en och en halv dag efter uppladdningen av klippet, är den uppe i över 202.000 visningar och den har delats 3.794 gånger världen över. En bra reklamplats för Rättvik tycker vi!

Vill du synas med oss på DHA Hunt track? Kontakta Mats Woxmark på 070-2811815 så får du veta mer. Här kan du titta på videon!

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar