Veckoelev och Höstjakten!

Anette och unghästen Aramis var som veckoelever hos oss för att träna Beridet bågskytte! Kulmen på veckan blev deltagande i Höstjakten där de ställde upp bettlöst i den Öppna klassen. Anette och unghästen Aramis var som veckoelever hos oss för att träna Beridet bågskytte! Kulmen på veckan blev deltagande i Höstjakten där de ställde upp bettlöst i den Öppna klassen.
När som helst på året kan du komma som veckoelev hos oss med din häst! Du får då under två till fem dagar tillgång till två instruktörer, en som fokuserar på dig och en som fokuserar på din häst och du rider två pass a 90 min om dagen.

Anette och unghästen Aramis kom från Stockholm för att ladda upp inför tävlingen Höstjakten! De ville, förutom att Anette skulle bli bättre i det Beridna bågskyttet, rida bettlöst och skapa tillit och förtroende för att kunna göra det ute i skogen.

Tävlingen Höstjakten går på DHA Hunt track, en unik bana som skiljer sig väldigt mycket från de traditionella banorna man tävlar på i Beridet bågskytte. På dessa finns rep uppsatta på båda sidor av banan, för att hästen ska gå rakt, på Hunt track finns inga rep, för vi vill fokusera på träningen av hästarna. Det är ingen lätt bana och ingen lätt terräng, det kräver massor av både hästen och ryttaren, därför har vi också satt en idealtid för att undvika hästar som rusar och för att premiera skyttet. Idealtiden är satt efter ett genomsnitt av många olika slags hästar som gått banan sedan 2012 då vi skapade den tillsammans med BSK Siljanspilen.

Under fem dagar drillades Anette och Aramis (med lite hjälp av Barco) och kulmen blev att genoföra Höstjakten bettlöst i den Öppna klassen. De slutade på en åttonde plats och Aramis uppförde sig helt fantastiskt. Det är alltid lika underbart att se resan ekipagen gör som kommer hit, att våga, hitta modet och tro på sig själva.

Här kan ni se fler bilder från Höstjakten.
loading...

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar