Polsk seger i årets DHA Hunt track Cup på Dalahäst!

Det blev Polsk seger i årets DHA Hunt track Cup! Och Barco såg till att hamna på prispallen för tredje gången. Foto: Göran Erlandsson Det blev Polsk seger i årets DHA Hunt track Cup! Och Barco såg till att hamna på prispallen för tredje gången. Foto: Göran Erlandsson

DHA Hunt track Cup är avslutad för fjärde gången i Rättvik och vi kan se tillbaka på en fantastisk vecka med innehållsrika dagar och nätter. För den här tiden på året är det aldrig mörkt i Rättvik och det är svårt att komma i säng! Något som våra internationella deltagare blev varse.

Vi startade precis som förra året med en tvådagars clinic! Denna gången med Wojtek Osiecki från Polen, som gick igenom med deltagarna förutsättningarna för att kunna skjuta pilbåge från hästryggen. De fick börja med markarbete för att förstå vikten av att ha ett bra teamwork! Sedan fortsätta med övningar som att prova på att hålla i vattenglas, läsa högt ur Harry Potter and the deathly hallows och jonglera med äpplen - i galopp. Det var många skratt och roliga övningar och gav en bra grund till det som komma skulle.

Uppvärmningstävlingen the "Midsummer night's dream" på onsdagkvällen blev en riktig nagelbitare, där Emil Eriksson och Wojtek Osiecki red fältbanan med bara en enda poängs skillnad och Emil tog hem segern. Tidigare på dagen han vi med att åka ut till Vikingahuset där vi provade Vikingalekar till allas förtjusning. Det blev också en tröjutdelning! För första gången kunde vi dela ut t-shirts med den nya Hunt track loggan och de tävlande fick orangea, funktionärerna limegröna. De är bara gjorda i en "specialedition"- upplaga och kommer alltså inte gå att köpa, utan ser man en sån på stan, då vet man att det är någon som varit delaktig i DHA Hunt track Cup! Och det var precis
så det blev under resten av veckan. Ett stort tack till våra sponsorer!

Torsdagen blev en konstig dag, som förutom regn bjöd på en rymmande häst och en avåkning. Det slutade dock bra och gänget kunde som planerat tillbringa kvällen på Dalatravet där Emil och Barona bjöd på en uppvisning mellan lopp fyra och fem. Brutus var också där och lockade flera personer att prova på Beridet bågskytte!

Så kom då dagen som alla kommit för, där det skulle avgöras om Emil fick ha kvar sin mästartitel eller inte. Redan efter den första omgången ledde Wojtek och Barco stort och de lyckades båda, att hålla samtliga nerver under kontroll och behålla ledningen även genom den andra rundan, trots att Emil gjorde ett mycket bättre löp i den. Så nu har vi en Polsk mästare på en Dalahäst som regerar till nästa år! Dalahästen Barco, som knep sin tredje mästartitel på banan. Midsommarafton avslutades som vanligt med traditionellt midsommarfirande med små grodor, varefter vi avnjöt en fantastisk middag i glatt sällskap uppdukad i stallet. Vi vill slutligen skicka ett jättetack till vår crew, som även om de inte var många, jobbade fantastiskt bra under hela veckan! Utan er, ingen Hunt track week.
 

Vi ses igen nästa år 20-24 juni 2016!

Don't miss Adam Snowballs trainingrun from the DHA Hunt track Cup 2015! Adam competed for Great Britain and rode W. Urban.

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar

Missa inte heller inläggen som Dan Sawyer från England skrev under veckan i sin blogg "Horseback archery"! :