Wojtek Osiecki kör tvådagarsclinic under nästa års DHA Hunt track week!

2015 blir det Wojtek Osiecki från Polen som kör tvådagarsclinicen! 2015 blir det Wojtek Osiecki från Polen som kör tvådagarsclinicen!

Vi är bara i november och ändå så har redan hälften av platserna till nästa års DHA Hunt track week, som går av stapeln midsommarveckan, gått åt!

Förutom att det blir en härlig vecka med likasinnade i det beridna bågskyttets tecken, samlas som vanligt en stor del av världseliten i Rättvik för att göra upp om titeln i DHA Hunt track Cup, tävlingen som går av stapeln på midsommarafton. Men! Veckan börjar alltid med en tvådagarsclinic i beridet bågskytte där vi bjuder in en duktig internationell tränare, som har samma tänk som vi - förra året var Trey Schlichting från USA här och höll i clinicen, i år har vi bjudit in Wojtek Osiecki från Polen!

Wojtek har arbetat med hästar i över 30 år och började som hoppryttare med 15 års tävlande i ryggsäcken. Han är licensierad ridsportinstruktör, är utbildad som idrottslärare vid universitetet  och jobbar bland annat som personlig coach. Han har bara tränat beridet bågskytte i tre år, men är ändå redan rankad som etta i Polen, som för övrigt är en av våra absolut främsta länder inom det beridna bågskyttet!

Han säger själv att han vinner för att han oftast rider långsamt och skjuter mycket och han tycker att det absolut viktigaste med det beridna bågskyttet är kontakten med hästen, balansen och följsamheten.  I år tog han brons på VM i Korea, och var också med och vann den första Europeiska Grand Prix tävlingen individuellt och i lag med det Polska teamet.

"Jag kunde inte göra detta utan horsemanship" säger Wojtek. "Det är grunden till allt". Vi ser väldigt mycket fram emot clinicen! Och att få se Polen tävla i Rättvik.

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar