Helg i kommunikationens tecken!

Människan och hästen kan utveckla mycket avancerade former av kommunikation. Här jobbar Moa Molitor med Camarguevalacken Numéro. Foto: cyroo.se Människan och hästen kan utveckla mycket avancerade former av kommunikation. Här jobbar Moa Molitor med Camarguevalacken Numéro. Foto: cyroo.se
.

Vi tillbringade helgen på Fort Unicorn utanför Finspång! Där hade en grupp samlats
för kursen "Lärande häst, personlig utveckling och kommunikation häst-människa", dvs det område som vi sysslar med! Instruktör för helgen var Moa Molitor från företaget Gryning och vi tog också tillfället i akt att studera metodiken, då vi planerar ett samarbete tillsammans i någon form under 2015!

Det finns en uppfattning runt hästar, som funnits väldigt länge och som fortfarande existerar till viss del och det är, att de är utan speciellt utvecklat medvetande och utan fri vilja. Tänker man så, så finns det ju inte så stor anledning att prata med dem, men alla som arbetar med hästar vet att detta inte stämmer och att människan kan utveckla mycket avancerade former av kommunikation. Och att din egen syn på hästen är en oerhört viktig del i det hela!

Det blev tre mycket innehållsrika dagar med många lucköppningar, men framför allt så tyckte vi att det var otroligt skönt att få ord på det vi kommit fram till genom "trial and error" metoden under alla våra år med hästträning. Och att det stöjds av vetenskaplig forskning, hurra! Det blev också tre härliga dagar i mycket gott sällskap och Elaine Karlsson och Benny Svensson på Fort Unicorn tog väldigt väl hand om oss! Hästarna stortrivdes i borgmiljön och den väl tilltagna och kuperade kurshagen som de fick tillbringa en del tid i och det var ett mycket trött men oerhört nöjt sällskap som återvände hem mot Ollasgården i Rättvik igen. Stort TACK till alla inblandade!
 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar