Amazonskolan på export till Stockholm och Finland!

Den beridna bågskytte konsten börjar på marken! Här är det de Finska lejonen från Isokyrö utanför Vaasa som provar för första gången! Foto: cyroo.se Den beridna bågskytte konsten börjar på marken! Här är det de Finska lejonen från Isokyrö utanför Vaasa som provar för första gången! Foto: cyroo.se

- Det bor en krigare i alla, säger Ylwa Woxmark som är en av instruktörerna i Amazon skolan, vår uppgift är att plocka fram honom eller henne! Ylwa var först i Sverige att uppträda i enbart halsring på tornerspel och det skedde inför 5.000 åskådare vid Ekenäs Slott i Linköping i maj 2012. Efter Linköping blev uppmärksamheten väldigt stor och Amazonskolan startades. Sedan 2012 har den sedan utbildat flera kvinnor, män och hästar i olika åldrar och 2013 började de att synas på Riddarspel i landet.

Nu åker Amazonskolan på export och startar grupper både i Stockholm och i Isokyrö utanför Vaasa i Finland! - Nyfikenheten och efterfrågan är stor på det sätt vi tränar och rider våra hästar säger Mats Woxmark, men det är väl lite så att man aldrig blir profet i sin egen hembygd.

I Stockholm finns det nu åtta Amazoner och Riddare som vi kommer att åka till flera gånger och i Isokyrö är det hela fjorton stycken! - Där har vi fått en ny bokning redan till hösten! berättar Ylwa och Mats.

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar