Nytt Amazonlag fött i Östergötland!

Från vänster: Maria Kjellström, upphovskvinna till Amazonerna, Ylwa Woxmark, Amazonerna Dalarna (Bettlöst och barbacka) och Åsa Strandberg, Amazonerna Östergötland! Från vänster: Maria Kjellström, upphovskvinna till Amazonerna, Ylwa Woxmark, Amazonerna Dalarna (Bettlöst och barbacka) och Åsa Strandberg, Amazonerna Östergötland!
Idag är en historisk dag! Idag föddes nämligen Amazonerna Östergötland efter en helg av och för Kvinnliga Riddare på Kalvefalls gård i Österbymo. Ledsagare, inspiratör och instruktör var Maria Kjellström som också är upphovskvinna till Amazonerna i Sverige. Mycket fokus låg på det som publiken uppskattar allra mest - show och det var nio mycket stolta Amazoner som fick motta sitt Amazonbevis efter sitt första spel inför publik.

Teamleader för Amazonerna Östergötland är från och med nu Åsa Strandberg och vi är därmed tre Amazongrupper i Sverige: Jämtland, Östergötland och Dalarna. Den sistnämnda gruppen, dvs vi, tränar bettlöst och barbacka.

Är du nyfiken på att lära dig att göra det här just bettlöst och barbacka? Fram till och med den 18 maj har du chansen att samla ihop minst fem personer så håller DHA "Amazonskolan" på Din ort:
  • 25-27 april är vi i Stockholm - kontakt: Camilla Linderberg. FULLT
  • 2-4 maj är vi i Finland - kontakt: Tero Ulvinen. FULLT
  • 29-30 maj är vi i Nora - kontakt: Pamela Reynolds. FULLT

Vi går igenom tornerspelsgrenar med svärd och spjut, pilbågsskytte och introduktion till kentaur ridning, dvs ridning utan sadel och träns. Alla gör så mycket de vill och kan, men vi hjälper dig gärna, att spränga dina egna gränser. Vill du utmana dig själv och din häst inom dessa områden, ska du kontakta de personer ovan som är sammankallade för respektive datum! Vi kommer givetvis också att hålla er uppdaterade när Maria kommer att hålla nästa kurs för Kvinnliga Riddare! Och var det blir någonstans. Tills dess - Salve på er!

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar